Балканите през вековете

Впишете се с вашата регистрация, ако нямате такава регистрирайте се.
Балканите през вековете

Дискусионен форум, за Европейският югоизток. Антични и средновековни Балкани.


  Средновековен панаир в Асеновград 2013та

  Share
  last roman
  last roman

  Брой мнения : 124
  Join date : 12.02.2012
  Age : 37
  Местожителство : Serdica

  Re: Средновековен панаир в Асеновград 2013та

  Писане by last roman on Вто Юни 11, 2013 3:39 pm

  Поздравления за мероприятието - от снимките личи, че сте се справили чудесно и панаирът е бил на високо ниво.
  Thinkerman
  Thinkerman

  Брой мнения : 50
  Join date : 03.01.2012
  Age : 26

  Re: Средновековен панаир в Асеновград 2013та

  Писане by Thinkerman on Вто Юни 11, 2013 5:43 pm

  LYD написа:Здравейте, за тези които не ме познават, аз съм Стефан от „Чигот” или както ме наричат повечето - бат Партнъра. Избягвам форумите по простата причина, че са мерене на пишки. Но тук ще си позволя да се намеся.
  Повечето хора ме познават и смея да твърдя, че моята преценка в повечето случаи е безпристрастна и в полза на популяризирането на българската история и нейното възстановяване и в частност Средните векове.
  С някои мнения не съм съгласен. Мероприятието се получи добре не защото имаше контрол върху правила, написани от членове на „Чигот” и копирани с пунктационните грешки от форума на „Традиция”, а защото хората, които присъстваха показаха професионално отношение към историческите възстановки и свършиха това за което бяха дошли, т.е. показването й по най-адекватния и достъпен начин така, че тя да бъде запомнена и хората не просто да си тръгнат от лагера с една снимка която да постнат във “facebook”, но и да научат важни и интересни неща за българското Средновековие. За разлика от теб Данчо, защото аз не те забелязах да си интерактивен с посетителите, да обясняваш за Средновековието или да помагаш на Ангел да мъкне маси и столове, вместо това беше на сладка раздумка под сянката. Не го смятам за говорене зад гърба ти защото поне два пъти ти направих забележка да се размърдаш малко.
  За това ще те помоля да се въздържаш от такива мнения, всички знаем кой откри и закри мероприятието. Не стардам от излишна скромност и гледам обективно на нещата. „Бичът за възстановките в България” пропътува 120км, направи семинар и демонстрация по фехтовка и и си тръгна с множество синини от мероприятието, за които не съжалява не защото се съобразява с правилата, които сам е писал на времето, а защото има отношение към възстановките в България, нещо на което трябва да се научим всички.

  Бих искал да кажа като човек, който имаше по-близък контакт с Йордан, че той всъщност свърши немалка работа по събитието, голяма част от която, като гледам, не получава уважение, защото много неща нямаше да се случат толкова ефективно без неговата намеса. Освен това аз лично бях свидетел на немалко съдържателни негови контакти с посетителите.

  Да не говорим, че не видях някъде някога или да се е споменавал като организатор, или в личен разговор между нас да е ставало дума за такова нещо. Все пак като човек от Асеновград, в близък контакт с Ангел, няма как да не е извършвал действия, които биха повлияли по някакъв начин върху организацията на събитието.

  Колкото до Теодор и Здравко- никой не критикува отношението им към въстановките. За това може само да ги адмирираме и аз лично много се радвам, че бяхме свидетели на демонстрациите, които направиха и професионализма, с който ги представяха (с едно изключение, което няма да коментирам). Тук обаче става дума за отношението им към хората, които не изповядват някои техни виждания, което не е причина за неуважително и неколегиално отношение към тях или към останалите присъстващи хора, още повече на живо, на каквото бяхме свидетели и по време на миналогодишното събитие,а и след него. Все пак се радвам, че тази година държанието им беше в нормите, нямаше излишни реплики и провокации, за което ги поздравявам и смятам, че така трябва да се случват нещата и занапред. В крайна сметка бяха голям плюс за панаира.

  Иначе както в Традиция, така и тук бих искал да благодаря още веднъж на Ангел, Асоциацията на свободните реенактори, Чигот, Бъдъмба, Свети Теодор Стратилат(които са много готини и приятни хора впрочем Smile) и въобще всички участници, които по един или друг начин направиха събитието възможно в този му вид.
  avatar
  ????
  Гост

  Re: Средновековен панаир в Асеновград 2013та

  Писане by ???? on Вто Юни 11, 2013 5:55 pm

  Ха да ви е честито успешното мероприятие. Като чета е минало добре, догодина още по добре да мине и да дигнете летвата още по високо
  Sondoke
  Sondoke

  Брой мнения : 297
  Join date : 11.12.2011
  Местожителство : Романия

  Re: Средновековен панаир в Асеновград 2013та

  Писане by Sondoke on Вто Юни 11, 2013 6:55 pm

  Избягвам форумите по простата причина, че са мерене на пишки.

  Осъзнаваш ли Стефане че това , което правиш е точно това ?


  . Мероприятието се получи добре не защото имаше контрол върху правила, написани от членове на „Чигот” и копирани с пунктационните грешки от форума на „Традиция”, а защото хората, които присъстваха показаха професионално отношение към историческите възстановки и свършиха това за което бяха дошли, т.е. показването й по най-адекватния и достъпен начин така, че тя да бъде запомнена и хората не просто да си тръгнат от лагера с една снимка която да постнат във “facebook”, но и да научат важни и интересни неща за българското Средновековие.
  Не виждам някой да е казал нещо против дейността ви , отново ненужно изтъкване , което не се обиждай, но бие на комплексарщина .И аз и всички останали ви похвалихме и благодарихме за продукта , който представихте . И какво значение има кой ги е измислил правилата след като сме решили да ги приложим . Къде е лошото в това ? И въобще има ли значение кой ги е измъдрил след като целта им е да обезпечат доброто преминаване на мероприятието .
  . За разлика от теб Данчо, защото аз не те забелязах да си интерактивен с посетителите, да обясняваш за Средновековието или да помагаш на Ангел да мъкне маси и столове, вместо това беше на сладка раздумка под сянката. Не го смятам за говорене зад гърба ти защото поне два пъти ти направих забележка да се размърдаш малко.

  Сега Стефане айде да си изясним някой неща :
  1.Не съм член на ''Чигот'' , така че не виждам на какво основание ми държиш сметка какво правя и какво не правя .
  1.2.Не си ми детегледачка , нито майка или дойка да ми вървиш след гъза и да ме наблюдаваш какво правя.
  2. Нито ''Чигот''(в случая сте ГОСТИ а не домакини на събитието) , нито община Асеновград са ми плащали пътни ,храна,вода и други помощни средства , така че няма какво да очакват от мен като представяне , нито пък аз съм афиширал някъде, че ще показвам нещо . Всичко с което дойдох на панаира съм си го придобил с мои средства и освен това докарах и + още един участник отново на мой и негови средства без ничии пари . Така че аз бях дошъл да се забавлявам и да помагам доброволчески , където мога и колкото мога .Това могат да потвърдят Даниела Костова,Бадъмба( когато ме помолеше и в Асеновград и на Плиска да и наглеждам щанда винаги съм се отзовавал и когато се е налагало съм обяснявал на посетителите ), Пуха ( не само че му наглеждах стоката ами и му спечелих към 20 кинта докато почиваше и когато ме помолеше за нещо да свърша винаги съм го правил ),Ангел ( ако все още не е забравил човека с когото в началото и края на панаира мъкнеше маси и столове под пек и проливен дъжд бях АЗ ! ) Бедросов ( за столове щом ме помолеше веднага му домъквах от параклиса ),Отец Йордан на който също искам да благодаря за съдействието и подкрепата( за разтоварването на храната за участниците свършихме аз ,Коко и той и още две жени .), Константин (Тинкерман) ( който беше до мен през цялото време на панаира и също ми помагаше много )и много други даже мярнах и снимки на който съм хванат как нося .Освен това аз бях човекът , който купи и донесе зеленчука за кътинг тестовете !
  3.Много бих искал да участвам в боевете , но в момента нямам нито необходимите и желани от мен доспехи нито оръжие така че мисля съзнаваш че няма как да участвам в бой както ме прикоткваше първия път . Нито пък изработвам каквото и да е !
  4. Гледам че ти и Ангел ми се изтъквате и макар че е грозно и помпозно ще кажа само, че участието на свети Стратилат стана възможно благодарение на моите усилия ! И ако не бяха някой непредвидени обстоятелства и нежеланието на общината да отдели още средства международното участие щеше да е далеч по мащабно . Същото се отнася и за миналата година , където отново с мои усилия успях да убедя общината и Даниела Костова да поканим витязската дружина ''Златно буренце'' която се оказа най-голямото зрелище на първия панаир в Асеновград ! Факт ! Така че Стефане нека се уважаваме и без излишни драми , възвеличавания и изтъквания , защото както вие можете без нас така и ние можем без вас - няма незаменими хора и клубове .Не ви заплашвам Стефане , но искам да ви стане ясно че ако искате да си сътрудничим и участваме заедно е редно и да се уважаваме и да се държим като равен с равен , а не да се правим на велики и да се мерим патките и кой бил по полезен ,защото това правят само елементарни хора , които имат нужда да се изтъкват .
  Още един път ви благодаря за участието и за нещата , които показахте на публиката .Представянето ви беше фантастично ! Но не съм ви аз проблема , а онези две лекета . За тях бяха и коментарите , а не за Чигот .  За това ще те помоля да се въздържаш от такива мнения, всички знаем кой откри и закри мероприятието. Не стардам от излишна скромност и гледам обективно на нещата. „Бичът за възстановките в България” пропътува 120км, направи семинар и демонстрация по фехтовка и и си тръгна с множество синини от мероприятието, за които не съжалява не защото се съобразява с правилата, които сам е писал на времето, а защото има отношение към възстановките в България, нещо на което трябва да се научим всички.
  Прочетели ми внимателно коментарите Стефчо ? Май не затова ще се повторя : Бичът за реенакментта в България са хора като Здравко Пеев ,Теодор Бандармалиев , Виктор Чудинов ( да за онзи жабар говоря дето ми го споменаваше като пример , имах нещастието да се сблъскам с него и тъпотиите му в Традиция) и други подобни екземпляри вдъхновявани от техния гуру Калин , които се считат за по-велики от другите и за последна инстанция по всичко .Хора които си посветили живота да тролят , заяждат и обиждат други ентусиасти и запалени реенактори и да ги отказват от каквито и да е занимавки с това хоби . Хора готови да си домъкнат пияния задник от София и Варна до тук полуголи за да развалят събитие и да го натролят с простащина и обиди дори към чуждите гости - ти беше жив свидетел както и Серго , Милена,Оги,Медката ... Помниш миналата година нали ?
  Така че Стефане евала за това което показаха , но са си лигльовци .Човека може да има някакви способности , но след като отвътре е леке всичко отива на майната си ! Все пак ти благодарим че си ги сложил на място .Незнам какво си им казал и как си се разбирал с тях , но ти благодарим , че си удържахте на думата. А те (щото съм сигурен че четат форума ) да не се изненадват за това което се случи като дойдоха до нас с пуха - сами са си виновни !!!  Още един път ти благодаря на теб и на ''Чигот '' за участието ! Взехте важна и водеща роля и се представихте блестящо ! Но нека не задълбаваме повече. Уважавам Чигот и членовете му (без онези тримата изброени по-горе) затова да си имаме уважението едни към други и да не спорим и да се караме излишно за глупости след като всичко мина успешно и всички сме живи и здрави - това е най-важното !


  Последната промяна е направена от Sondoke на Сря Юни 12, 2013 10:17 am; мнението е било променяно общо 1 път
  Протостратор
  Протостратор
  Администратор
  Администратор

  Брой мнения : 774
  Join date : 08.12.2011
  Age : 31
  Местожителство : Станимака

  Re: Средновековен панаир в Асеновград 2013та

  Писане by Протостратор on Вто Юни 11, 2013 8:50 pm

  Едно репортажче за панаира от Нова ТВ [Only admins are allowed to see this link]  Последната промяна е направена от Протостатор на Сря Юни 12, 2013 9:10 am; мнението е било променяно общо 1 път


  ____________________________
  - Желание - бол!, Пари - йок!
  - По - добре е да живееш ЕДИН ден като ЛЪВ, от колкото години като овца...
  - Лесно е да си смел зад крепостните стени...
  - Човек и добре да живее - умира, и друг се ражда, и нека роденият последен, като гледа тези, да си спомни и за този който ги е писал...
  - Warriors are not always the fastest or strongest men...
  Warriors are those who chooce to stand between their enamy and all that he loves or hold sacred
  -Да умреш за народа си , е саможертва. Да живееш за народа си, е  по - голяма саможертва
  Протостратор
  Протостратор
  Администратор
  Администратор

  Брой мнения : 774
  Join date : 08.12.2011
  Age : 31
  Местожителство : Станимака

  Re: Средновековен панаир в Асеновград 2013та

  Писане by Протостратор on Сря Юни 12, 2013 9:15 am

  Разчистих темата от излишните спорове. Нека се предържаме към темата. Ако дискусията е стигнала своя край, ще заключа темата.


  ____________________________
  - Желание - бол!, Пари - йок!
  - По - добре е да живееш ЕДИН ден като ЛЪВ, от колкото години като овца...
  - Лесно е да си смел зад крепостните стени...
  - Човек и добре да живее - умира, и друг се ражда, и нека роденият последен, като гледа тези, да си спомни и за този който ги е писал...
  - Warriors are not always the fastest or strongest men...
  Warriors are those who chooce to stand between their enamy and all that he loves or hold sacred
  -Да умреш за народа си , е саможертва. Да живееш за народа си, е  по - голяма саможертва
  Hobgoblin
  Hobgoblin

  Брой мнения : 301
  Join date : 14.12.2011
  Age : 30
  Местожителство : Бургас

  Re: Средновековен панаир в Асеновград 2013та

  Писане by Hobgoblin on Сря Юни 12, 2013 4:56 pm

  Поздравление за успешното събитие и успех със следващото...

  П.С
  Абе хич не ми е работа ма... Най-малкото не е коректно да храниш Даката зад гърба и то за одобрението на 5 измекяра в Традиция. Харесвай си ги обичкайте си се. Но преебеш ли си приятелите ще разчиташ само на помярите. Помни ми думата.
  Протостратор
  Протостратор
  Администратор
  Администратор

  Брой мнения : 774
  Join date : 08.12.2011
  Age : 31
  Местожителство : Станимака

  Re: Средновековен панаир в Асеновград 2013та

  Писане by Протостратор on Чет Юни 20, 2013 3:28 pm

  Предаване "Лица" по ТВ САТ КОМ специално за средновековния панаир в Асеновград

  [Only admins are allowed to see this link]
  [Only admins are allowed to see this link]

  и моят видео канал в youtube
  [Only admins are allowed to see this link]


  ____________________________
  - Желание - бол!, Пари - йок!
  - По - добре е да живееш ЕДИН ден като ЛЪВ, от колкото години като овца...
  - Лесно е да си смел зад крепостните стени...
  - Човек и добре да живее - умира, и друг се ражда, и нека роденият последен, като гледа тези, да си спомни и за този който ги е писал...
  - Warriors are not always the fastest or strongest men...
  Warriors are those who chooce to stand between their enamy and all that he loves or hold sacred
  -Да умреш за народа си , е саможертва. Да живееш за народа си, е  по - голяма саможертва
  Протостратор
  Протостратор
  Администратор
  Администратор

  Брой мнения : 774
  Join date : 08.12.2011
  Age : 31
  Местожителство : Станимака

  Re: Средновековен панаир в Асеновград 2013та

  Писане by Протостратор on Чет Юли 04, 2013 10:26 am

  Затварям темата


  ____________________________
  - Желание - бол!, Пари - йок!
  - По - добре е да живееш ЕДИН ден като ЛЪВ, от колкото години като овца...
  - Лесно е да си смел зад крепостните стени...
  - Човек и добре да живее - умира, и друг се ражда, и нека роденият последен, като гледа тези, да си спомни и за този който ги е писал...
  - Warriors are not always the fastest or strongest men...
  Warriors are those who chooce to stand between their enamy and all that he loves or hold sacred
  -Да умреш за народа си , е саможертва. Да живееш за народа си, е  по - голяма саможертва
  Протостратор
  Протостратор
  Администратор
  Администратор

  Брой мнения : 774
  Join date : 08.12.2011
  Age : 31
  Местожителство : Станимака

  Re: Средновековен панаир в Асеновград 2013та

  Писане by Протостратор on Вто Авг 06, 2013 12:11 pm

  Ако все още има хора които не са разбрали за страницата на панаира в facebook [Only admins are allowed to see this link]


  ____________________________
  - Желание - бол!, Пари - йок!
  - По - добре е да живееш ЕДИН ден като ЛЪВ, от колкото години като овца...
  - Лесно е да си смел зад крепостните стени...
  - Човек и добре да живее - умира, и друг се ражда, и нека роденият последен, като гледа тези, да си спомни и за този който ги е писал...
  - Warriors are not always the fastest or strongest men...
  Warriors are those who chooce to stand between their enamy and all that he loves or hold sacred
  -Да умреш за народа си , е саможертва. Да живееш за народа си, е  по - голяма саможертва

  Sponsored content

  Re: Средновековен панаир в Асеновград 2013та

  Писане by Sponsored content


   В момента е: Чет Яну 24, 2019 1:20 am